Parpool Error in v1.8r1375

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #6206
    Önem Yıldız
    Participant

    Hi everyone,

    I am using LTE System Level Simulator v1.8r1375. When I try to run LTE_sim_main_launcher_demo_basic.m file, I am getting parpool error in Matlab2015a. Because of the “matlabpool” command is not valid for Matlab2015a, I write ‘parpool’ command instead of ‘matlabpool’ in channelTracefactory_v1.

    For example;
    if config.parallel_toolbox_installed && ~parpool(‘local’) && ~config.non_parallel_channel_trace && config.tx_mode~=1

    But now I have logical command error for parpool:

    Starting parallel pool (parpool) using the ‘local’ profile … connected to 4 workers.
    Undefined operator ‘~’ for input arguments of type ‘parallel.Pool’.

    Error in phy_modeling.channelTraceFactory_v1.generate_channel_trace (line 526)
    if config.parallel_toolbox_installed && ~parpool(‘local’) && ~config.non_parallel_channel_trace &&
    config.tx_mode~=1

    Error in LTE_init_get_microscale_fading_SL_trace (line 135)
    fading_trace =
    phy_modeling.channelTraceFactory_v1.generate_channel_trace(config,precoding_configs,H_0_RB,H_i_RB);

    Error in LTE_sim_main (line 86)
    pregenerated_ff = LTE_init_get_microscale_fading_SL_trace(LTE_config);

    Error in LTE_sim_main_launcher_demo_basic (line 52)
    output_results_file = LTE_sim_main(LTE_config);

    What sould I do? Is this problem solved in next versions of the simulator? I look forward to your reply.

    #6257

    Dear Önem,

    There are no such problems with the current (newest) release v1.9 Q2-2016.

    Best regards,
    Fjolla

    #6293
    Önem Yıldız
    Participant

    Dear Fjolla,

    Thank you so much for your help.

    Best regards

    #6387
    shahram
    Participant

    I have the same problem with release v.1.9 q2-2016
    i changed the matlabpool to parpool and ‘size’ to local but it give me following error:
    Undefined operator ‘~’ for input arguments of type ‘parallel.Pool’.

    Error in phy_modeling.channelTraceFactory_v1.generate_channel_trace (line 561)
    if config.parallel_toolbox_installed && ~parpool(‘local’) &&
    ~config.non_parallel_channel_trace && config.tx_mode~=1

    Error in LTE_init_get_microscale_fading_SL_trace (line 135)
    fading_trace =
    phy_modeling.channelTraceFactory_v1.generate_channel_trace(config,precoding_configs,H_0_RB,H_i_RB);

    Error in LTE_sim_main (line 93)
    pregenerated_ff = LTE_init_get_microscale_fading_SL_trace(LTE_config);

    Error in LTE_sim_main_launcher_demo_basic (line 51)
    output_results_file = LTE_sim_main(LTE_config);

    #6433
    LteASimUser
    Participant

    Don’t use parpool, instead use the deprecated version. It will show warning, but at least run without error.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.